Radiatii in radiologia dentara - digiray.ro
Despre radiatii

Contact / Orar Centre

xrayCe sunt radiatiile?

Radiatia reprezinta energia emisa de o sursa si transmisa prin spatiu sub forma de unde sau particule. Cantitatea de radiatii la care sunteti expusi pe parcursul anului este intre 2000 – 4500 µSV, in functie de zona de pe glob in care traiti (Fondul Natural de Radiatii). Aceasta vine de la pamant, plante, alimente, spatiul atmosferic si alte surse artificiale (monitoare PC, TV, telefoane mobile, antene, linii de inalta tensiune, etc.) 

Doza de radiatii de fond

Dozele de radiatii la care un pacient este expus in timpul unei radiografii panoramice sunt foarte reduse, echivalente cu fondul natural de radiatii la care susntem expusi intr-o singura zi, adica 10 µSV. Cu cea mai noua tehnologie MDS (Soredex MiniDose), doza de radiatii este redusa la minimum, iar calitatea imaginilor radiologice ramane in continuare ireprosabila. Astfel, pacientul este expus la UN NIVEL FOARTE SCAZUT DE RADIATII, iar medicul beneficiaza de informatii pretioase pentru un diagnostic precis, pe baza unor imagini de inalta rezolutie si claritate. Aparatele din dotarea DigiRay provin de la leaderi in domeniul imagisticii dentare, produse inovative de inalta calitate.

Este indicat pentru copii sa faca radiografii dentare?

Deoarece dantura copiilor este in continua dezvoltare, este important sa se faca examinari periodice la indrumarea medicului stomatolog. Aparatele de radiologie utilizate in cadrul centrelor DigiRay sunt dotate cu programe imagistice pentru copii, cu doze de radiatii minime.

Pot face radiografii dentare daca sunt insarcinata sau alaptez?

Radiografiile dentare digitale si tomografiile 3D CBCT au un nivel foarte scazut de radiatii, asadar, acestea nu vor afecta embrionul in niciun fel. O femeie insarcinata expusa profesional poate incasa o doza de radiatii de 1000 µSV (echivalentul a 100 rx panoramice) fara ca acest lucru sa prezinte risc asupra sarcinii. Cu toate acestea, recomandam efectuarea radiografiilor dentare doar in situatii in care este absolut necesar.

La DigiRay suntem dedicati sa le oferim pacientilor, nostri cele mai sigure, confortabile experiente posibile.
Radiografiile de calitate sunt cruciale in pastrarea starii dumneavoastra de sanatate. Va asiguram ca facem tot posibilul sa va mentinem sanatosi prin respectarea principiului ALARA (As Low As Reasonably Achievable).
Va rugam nu ezitati sa ne puneti intrebari sau sa discutati cu noi ceea ce va preocupa.

radiatii1
radiatii2
radiatii3

Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.
Mai Mult...