Justificarea radiografiilor - digiray.ro
Servicii

Contact / Orar Centre

1. Implanturi
Un implant dentar este o radacina dentara artificiala care este plasata in maxilar, pentru a mentine un dinte sau o punte. Implanturile dentare sunt optiunea ideala pentru persoanele care si-au pierdut un dinte sau mai multi dinti datorita unei boli parodontale, a unei vatamari sau din cauza altor motive. Implanturile dentare sustin dintii de inlocuire. Se pozitioneaza direct in maxilar si sustin dintii artificiali, in același mod in care radacinile ofera suport dintilor naturali.

2. Ortodontie
Tratamentul ortodontic este modalitatea de indreptare sau aliniere a dintilor, pentru a imbunatati aspectul si functionalitatea lor. De asemenea, ajuta la ingrijirea sanatatii dentare pe termen lung, a gingiilor si a articulatiilor, prin raspandirea presiunii muscaturii pe toti dintii in mod egal.

3. Dinti inclusi
Un dinte inclus este cel care nu erupe la timp in arcul dentar. Acestia pot deveni afectati din cauza dezvoltarii sau deplasarii dintilor adiacenti, a infectiilor adiacente, a unei traume, a tesutului moale excesiv sau a unei anomalii genetice. Molarii de minte sunt frecvent afectati, fiind ultimii dinti care erup in cavitatea bucala. Molarii de minte inferiori sunt mai frecvent afectati decat omologii lor superiori. Dintii inclusi trebuiesc fie extrasi (in cazul molarilor de minte) fie adusi pe arcada dentara prin tratamente ortodontice.

4. Endodontie
Terapia endodontica, cunoscuta si ca terapia canalului radicular, este un tratament care vizeaza curatarea infectiilor din interiorul camerei pulpare a dintilor, precum și protejarea acesteia de infectii ulterioare. Tratamentul se efectueaza prin extirparea continutului camerei pulpare si prin obturarea ermetica a acesteia.

5. ATM (Articulatia Temporo-Mandibulara)
Tulburarile articulatiilor temporo-mandibulare sunt probleme care afecteaza articulatia dintre baza craniului si mandibula.

Articulatia temporo-mandibulara este situata chiar in fata canalului urechii (canalul auditiv extern) si este articulatia care face posibile toate miscarile mandibulei (miscarile gurii). Problemele care afecteaza aceasta articulatie sunt de obicei cunoscute sub numele de tulburari ale ATM si au o complexitate mare de diagnosticare si tratament.

Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.
Mai Mult...